Δεν είναι πιο μακριά από το 1988, όταν ο κύριος Στέφανος έλαβε τα ηνία από τον πατέρα του, Νικόλα, και ανέλαβε να δώσει συνέχεια στη ζωή του χωριού με ένα όμορφο «καφενεδάκι». Ούζο, χταποδάκι στο «μαγγαλάκι» του και ένα «τζουκ μποξ» ήταν αρκετά.

Όλος ο πλούτος ενός μέρους κρύβεται στην απλότητα και στην πρώτη ύλη που μπορείς να παρέχεις σε κάποιον. Αυτός ο τρόπος σκέψης που περνάει από γενιά σε γενιά και είναι χαραγμένος βαθιά μέσα στη νοοτροπία του Μυτιληνιού και έλαχε να σημαδέψει την κληρονομιά του.

Δεύτερη γενιά, έχοντας κληρονομήσει γνώσεις και αντλήσει ήθος και διδάγματα από τον Κυρ Στέφανο, ο Αντώνης χτίζει στα θεμέλια αυτά, αρκετά αργότερα, κάτι το ιδιαίτερο. Το «Καφέ-Ουζερί Ο Αντώνης» ανοίγει τις πόρτες του στις 25 Μαρτίου του 1990 και χαράζει τη δική του ιστορία στη γαστρονομία του νησιού έως και σήμερα.

Ξεφεύγοντας από την πεπατημένη, περνώντας ατελείωτες και δύσκολες ώρες κλεισμένοι στο σπίτι εν μέσω πανδημίας, αποφασίσαμε να χαράξουμε το 2022 ένα νέο μονοπάτι στη ζωή μας. Επιμένοντας με πάθος και πίστη στη Μυτιληνιά παράδοση, στην πρώτη ύλη του τόπου, δημιουργήσαμε οικογενειακά τον «κυρ Στέφανο». Ένα μαγαζί που ο πρωταρχικός του στόχος θα είναι να αποτελεί ένα τόσο ζεστό μέρος όσο και η ψυχή «κάποιου» που θα το βλέπει τώρα από ψηλά και θα μας επηρεάζει πάντα γλυκά, η θύμηση και το όνομά του.

Είναι το επόμενο βήμα, που θα στηρίζει το στοιχείο του επιλεγμένου κρέατος συνοδευόμενο με κολονάτα ποτήρια κρασιού, με παγωμένο τσίπουρο αλλά και τοπικό ούζο. Στοχεύουμε σε ένα «Κρεατοφαγείον» της Λέσβου που δεν θα είναι συγκρίσιμο με το ουζερί μας, που θα θεωρείται «κλασσικό», που θα αποκτήσει τη δική του ταυτότητα και θα καλύπτει εύρος ηλικιών και επιθυμιών, ικανοποιώντας αυτόν που ζητάει το απλό και εκείνον που επιθυμεί το «κάτι παραπάνω».

Ξεφεύγοντας από την πεπατημένη, περνώντας ατελείωτες και δύσκολες ώρες κλεισμένοι στο σπίτι εν μέσω πανδημίας, αποφασίσαμε να χαράξουμε το 2022 ένα νέο μονοπάτι στη ζωή μας. Επιμένοντας με πάθος και πίστη στη Μυτιληνιά παράδοση, στην πρώτη ύλη του τόπου, δημιουργήσαμε οικογενειακά τον «κυρ Στέφανο». Ένα μαγαζί που ο πρωταρχικός του στόχος θα είναι να αποτελεί ένα τόσο ζεστό μέρος όσο και η ψυχή «κάποιου» που θα το βλέπει τώρα από ψηλά και θα μας επηρεάζει πάντα γλυκά, η θύμηση και το όνομά του.

Είναι το επόμενο βήμα, που θα στηρίζει το στοιχείο του επιλεγμένου κρέατος συνοδευόμενο με κολονάτα ποτήρια κρασιού, με παγωμένο τσίπουρο αλλά και τοπικό ούζο. Στοχεύουμε σε ένα «Κρεατοφαγείον» της Λέσβου που δεν θα είναι συγκρίσιμο με το ουζερί μας, που θα θεωρείται «κλασσικό», που θα αποκτήσει τη δική του ταυτότητα και θα καλύπτει εύρος ηλικιών και επιθυμιών, ικανοποιώντας αυτόν που ζητάει το απλό και εκείνον που επιθυμεί το «κάτι παραπάνω».